Με πόσους τρόπους δένεται εύκολα ο κόμπος μιας Γραβάτας

Ο κόμπος, δηλαδή ο τρόπος που επιλέγετε να παρουσιάσετε τη γραβάτα σας, αποτελεί ένα προσωπικό μέσο επικοινωνίας του καλοντυμένου άνδρα και ως τέτοιο απαιτεί να του αφιερώσετε χρόνο ανάλογο με το επίπεδο εξοικίωσής σας. Δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, υπολόγισαν ότι υπάρχουν 85 διαφορετικοί τρόποι δεσίματος μιας γραβάτας, ωστόσο είναι πραγματικά μετρημένοι οι κόμποι που χρειάζεται να γνωρίζει και να χρησιμοποιεί καθημερινά ο σύγχρονος άνδρας.

Πριν ξεκινήσετε το δέσιμο της γραβάτας σας, πρέπει να έχετε φορέσει το πουκάμισο και να είναι κουμπωμένα όλα τα κουμπιά του μέχρι επάνω. Ανασηκώστε το κολάρο του πουκαμίσου και περάστε τη γραβάτα γύρω από το λαιμό σας. Μόλις σχηματίσετε τον κόμπο της αρεσκείας σας και κατεβάσετε το κολάρο,  το φαρδύ κομμάτι της γραβάτας πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε μήκος από το στενό και η άκρη του θα πρέπει ιδανικά να βρίσκεται στο μέσο της αγκράφας της ζώνης σας. Εάν δεν το επιτύχετε, είναι προτιμότερο να  λύσετε πάλι τη γραβάτα σας και να ξαναδέσετε τον κόμπο από την αρχή. 

Τέλος, όσο επιτυχημένος και αν είναι ο κόμπος της γραβάτας σας, δεν θα έχει ολοκληρωθεί εάν δεν φροντίσετε και τη δημιουργία μιας μικρής πτυχής, μιας λακκουβίτσας ακριβώς κάτω από το κέντρο του κόμπου της γραβάτας. Για να το επιτύχετε αυτό, χρησιμοποιήστε το δείκτη του ενός χεριού σας στο τελικό στάδιο του δεσίματος και δημιουργήστε την πτυχή αυτή, ενώ με το άλλο χέρι σφίγγετε παράλληλα τον κόμπο σας.   

Δοκιμάστε τους παρακάτω κόμπους σε μία χειροποίητη γραβάτα EPIC της συλλογής μας και εντυπωσιάστε με το αποτέλεσμα!

Δείτε τις ιδιαίτερα ελκυστικές προσφορές μας εδώ!

 

Κόμπος γραβάτας FOUR-IN-HAND

 

 

Είναι ίσως ο πιο διαδεδομένος και χρήσιμος κόμπος, που οφείλει το όνομά του, σύμφωνα με τη σχετική βιβλιογραφία, στον ιδιαίτερο τρόπο που έδεναν το λαιμοδέτη τους οι οδηγοί άμαξας με 4 άλογα, τον 19ο αιώνα στην Αγγλία. Ο κόμπος αυτός, που είναι και ο πιο εύκολος στην εκμάθηση, είναι τριγωνικός και ελαφρά ασύμμετρος και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι απαιτεί το λιγότερο μήκος γραβάτας, σε σχέση με τους επόμενους κόμπους. Έτσι συστήνεται ιδιαίτερα για άτομα υψηλά ή με σχετικά μεγάλη κοιλιά. Ταιριάζει με όλα σχεδόν τα είδη γιακάδων και συστήνεται ιδιαίτερα για σπορ καθημερινό ντύσιμο.  

 

Κόμπος γραβάτας FOUR-IN-HAND

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κόμπος γραβάτας WINDSOR

 

 

Επινόηση του Δούκα του Windsor της Αγγλίας, ο αριστοκρατικός αυτός κόμπος κέρδισε τον τίτλο του εξαιτίας του μεγάλου πλάτους του και του ισορροπημένου τριγωνικού του σχήματος.  Tαιριάζει ιδιαίτερα σε πουκάμισα που το κολάρο τους είναι τύπου REX, δηλαδή οι γιακάδες τους βρίσκονται σε ιδιαίτερα αμβλεία γωνία. Για να επιτύχετε το μέγιστο πλάτος του κόμπου, δοκιμάστε τον με γραβάτες μεγαλύτερου πλάτους ή/και χοντρού υφάσματος. 

 

Κόμπος γραβάτας FULL WINDSOR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κόμπος γραβάτας Half WINDSOR

 

Ένας εύκολος κόμπος, που ονομάζεται "μισός", παρόλο που έχει το 75% του μεγέθους του κανονικού Windsor κόμπου.  Κόμπος συμμετρικός, με όμορφη τριγωνική φόρμα, ταιριάζει με όλους τους γιακάδες, ιδιαίτερα όταν τον δοκιμάσετε με σχετικά στενή γραβάτα. 

 

γραβάτας Half WINDSOR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κόμπος γραβάτας Pratt

 

Ένας κόμπος που επινοήθηκε στην Αμερική το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Σχεδόν συμμετρικός, ταιριάζει σε πολλούς τύπους γιακάδων και χρειάζεται αρκετό διόρθωμα και επεξεργασία, προκειμένου να τελειοποιηθεί, κατά το δέσιμό του. Παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα ότι δένεται με τη ραφή της γραβάτας προς τα έξω.

 

κόμπος γραβάτας Pratt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O κόμπος γραβάτας TRINITY

 

Η παρουσίασή μας αυτή δεν θα μπορούσε να είναι πλήρης εάν δεν περιλάμβανε και έναν δύσκολο, εξεζητημένο και "εξωτικό" κόμπο. Εάν χρειαστεί να εντυπωσιάσετε, χρησιμοποιήστε τον κόμπο αυτό, αφού βέβαια εξασφαλίσετε άπλετο χρόνο πειραματισμού. Ένας σχετικά πρόσφατος κόμπος, παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα ότι σχηματίζεται με το στενό μέρος της γραβάτας, ως το ενεργό σε όλα τα στάδια κατασκευής του.

 

κόμπος γραβάτας TRINITY

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.

ΚΟΜΠΟΙ, ΓΡΑΒΑΤΑΣ

Προσφορές

ανακαλύψτε προσφορές
σε αγαπημένα σας προϊόντα

Η γνώμη σας μετράει

Πείτε μας την γνώμη σας
sales@epicties.net

Ασφαλείς Συναλλαγές

μέσω
EUROBANK

211 012 6918

καλέστε μας για
οποιαδήποτε απορία

Δωρεάν Αποστολή

σε όλη την Ελλάδα με την
Γενική Ταχυδρομική