ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ...

Αναρτήθηκε από superadmin 04/07/2019 2 Σχόλιο(α)

Μια καλοδεμένη γραβάτα είναι το κλασσικότερο αξεσουάρ στο καλό ανδρικό ντύσιμο. Ανεξαρτήτως από το αν είστε fans των γραβατών, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζετε, έστω και εγκυκλοπαιδικά.

  • Οι καλές γραβάτες είναι χειροποίητες· το χέρι την κάνει πιο ρευστή και φουντωτή, λιγότερο άκαμπτη, λιγότερο τέλεια.
  • Εξετάζοντας την επένδυση μιας γραβάτας, παρατηρούμε μια λωρίδα υφάσματος πάνω από το V που σχηματίζουν οι άκρες της από την πίσω πλευρά, καθώς και ένα μαύρο νήμα. Η λωρίδα υφάσματος συμβάλλει στη διατήρηση του σχήματος της γραβάτας, ενώ το νήμα εξασφαλίζει ότι η γραβάτα δεν θα κοπεί αν τη δέσετε σφιχτά. Αν τραβήξετε το νήμα η γραβάτα, θα πρέπει να συρρικνωθεί, δείγμα του ότι είναι χειροποίητη.
  • Το κυρίαρχο χρώμα της γραβάτας ορίζεται πάντα από το χρώμα του πουκάμισου καθώς και αυτό του σακακιού, είτε πάνω στον τόνο τους είτε σε αντίθετο από αυτά. Αν η γραβάτα έχει δύο κυρίαρχα χρώματα, τότε τουλάχιστον το ένα απ’ αυτά πρέπει να αντηχεί ένα βασικό χρώμα του πουκάμισου ή του σακακιού. Γενικά, όσο περισσότερα χρώματα έχει μια γραβάτα, τόσο περισσότερο απαιτεί «ουδέτερο» περιβάλλον, δηλαδή μονόχρωμο πουκάμισο και σακάκι σε αντίστοιχους τόνους.
  • Οι διάσημοι σχεδιαστές προτείνουν το πουκάμισο να είναι πιο ανοιχτόχρωμο από το κοστούμι και η γραβάτα πιο σκούρα από το πουκάμισο. Πάντα αγοράζουμε πρώτα το κοστούμι και μετά τη γραβάτα με την οποία θα το συνδυάσουμε.
  • Δεμένη η γραβάτα θα πρέπει να φτάνει ακριβώς  στην αρχή της αγκράφας της ζώνης.
  • Όσο πιο επίσημη η περίσταση στην οποία θα φορέσουμε τη γραβάτα, τόσο λιγότερα τα χρώματα και τα σχέδια που θα πρέπει αυτή να έχει.

 

2 Σχόλιο(α)

George Marinakis:
30/11/2019, 09:26:33 AM
Απάντηση

Χρήσιμες συμβουλές. Ευχαριστώ πολύ.

Ρουσσου Λια:
10/07/2020, 11:58:26 AM
Απάντηση

Συγχαρητηρια για την τοσο ολοκληρωμενη ιστοσελιδα σας. Ομορφες οδηγιες. Επισης μεγαλη πικοιλια. Καλες δουλειες.

Αφήστε ένα σχόλιο